CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Tuesday, November 30, 2010

detik 2.20 am

skang kul 2.20 am (ikut jam aku k)
aku xtau apa kena ngan aku skang..
aku nak menaip tapi aku
malas nak taip panjang2..
aku nak cakap tp xtau nak cakap ape..
konklusi nyer..
tgok jek lah pic kt bawah nie.. tu yg aku rasa skang..haish (-..-)


siyess,lapar gila babeng skang.. T_T

yang nie aku paling runsing skang..
aku takut lau aku fail subjek inventory management..
takut syial..

yang nie??? hehehe...
yang gedikkk.. ngee :)
tp betol ape?? :(
arghh, aku gedik...!!!


dog yg paling hensem aku penah jumpa...woha



3 gambar yg paling atas tue jek yg btol..
lagi 2 tu pic fav aku.. aku akan happy lau tgok 2 pic nieh... :)

Tuesday, November 23, 2010

aku dan stress

study...study...study..
tu jek yang aku dok sebut lam 2 3 hari nie.... tapi cam biasa, sebut jek la... studynyer xde la sgat....
aku xtau ape aku rasa skang.. tajuk post stress tp aku xade la rase stress sangat...maybe time berdiri depan pintu dewan exam kot baru aku nak start stress...hahakk...

esok aku ade exam 2 paper... n 2 2 paper aku xrasa confident sangat nak jawab... dunno why..hmmmm..
alaaa,biasa la kan.. before exam sume orang akan cakap gitu... bila dah dapat ketas soklan esok..kita try tgok...kompom laju jek sume orang jawab..jawab ape?? wallahuallam *camnie ke eja?*..

aku xrisau sangat nak exam...tp aku SANGATLAH risau bila kat tempat aku dah start ujan balik.... xnak la jadik cam sem lepas... student kolej aku xleh nk p exam coz jalan nak p kampus banjir... xpasal2 exam tunda, n yang paling xbest nak balik kampung pun kena tunda jugak...

bagi aku, lau tunda exam..oh,itu peluang keemasan...sukaaaaa sgatttttt...
tapi lau balik kampung tunda.... oh,itu xleh dibiarkan... sgatttt xsukeee....

kesimpulannyer,
jom pegi beli sampan...hiks :P

Monday, November 15, 2010

aku dan cuti


skang aku tengah cuti tau..
cuti mengejut...hahakk..mengejut tue sebab U tempat aku study postpone final exam kitorang.. seb baek postpone, lau x harus aku sekarang dok sedih2 kt kolej...
giler x sdey..!!! aku nyaris2 xbalik raya haji tau...

tapi xsyiok jugak dok umah tyme2 ginih..coz susah dowh nak study... aura tv sangat perghhh!!!! kuat dowh!!!.... sume cite2 yg maen kat tv sume aku igat...hahakk..ganah x??
"GANAH DALAM BONGOK" (ganah = terrer)
yer la..bongok la..coz org cuti study....hafal note..hafal formula.. yg aku p hafal cite kat tv tu ape kejadah...hiksss...

lusa dah nak raya...yay!!!!....selamat hari raya sume... umah aku korban... bley makan daging bebanyak....hoyehhhh!!

now,aku dok kat kolej akak aku... tumpang wifi kolej dia sat... tu yg aku bley update blog nie... akak aku lecturer kat kolej KTD...kolej ape tu??? carik sdirik..
aku igat nak tumpang study la kt sini...ye la, dok umah tgok tv...dok sini tgok mukabuku..woha!!..
xde la,aku nak study tau... chaiyok anies...!!!
nak facebook pun xbest...org yg aku nak sembang xon9... skang aku on9 fb just tuk dia... dia xde malas lah nk on9... sape dia?? hehe... ade la budak tu...member baek aku...now,dia bz kot nak uruskan tempat study dia yg baru.... so,jangan kacau dia....

Tuesday, November 2, 2010

aku dan exam


bulan nie aku start exam...
start 15/11 nie... ish,xlama lagik la kot.... takotttttttttttttt..
aku nie mulut jek cakap takut tapi studynyer xjugak.... haish!!..
hape nk jadik lah ngan ko nieh anies... sem nie aku amik 6 subjek...
tp aku exam final 5 subjek... coz 1 subjek lagik aku dah exam 12/10 hari tue...

nie jadual exam aku :

UNDANG-UNDANG PEKERJAAN DAN PERINDUSTRIAN ~~15/11
KEJURUTERAAN INDUSTRI ~~24/11
PENGURUSAN INVENTORI ~~24/11
PENGANTAR PEMASARAN ~~26/11
SAINS PENGURUSAN ~~1/12


satu subjek lagik technical writing....
jadual exam aku tu aku puashati gak r ngan tarikh dia except yg 24hb tu...
hadoiii, pening kot kepala.. 2 paper 1 hari... paper susah plak tu...
1 paper byak pike, 1 lagik byak calculation....mati acik ginih...

tuk exam kali nie, U aku ade wat 1 permbaharuan... exam yang nie, U aku tetapkan num meja untuk setiap student... cam exam sem2 lepas... kitorang boley suka hati jek nak duduk kt mana tempat yg kitorang suka... bley la bepakat ngan member2 nk duduk dekat2 kan... tp skang dah xleh dah...aku dah ada tempat khusus tuk aku duduk..dah xleh pilih2 cam dulu lagik...

bagi aku perubahan yang U aku nak buat tu menyusahkan kitorang student2 nk carik tempat duduk...cam sem2 lepas yg xde num pun lambat nak mamps start exam...nie letak nombor..lagiklah kannn.....bukannyer nak exam kt bilik2 kecik tp kat dewan besar kot... dewan yg paling besar kt tempat aku dewan MAS.. dewan tu tempat budak2 konvo..


p/s :
xkisah lah..yang penting aku leh jawab exam aku ngan baek sudeyy...
insyaallah..

Sunday, October 24, 2010

always be my baby

nie tajuk lagu tau.. bukan aku nak jiwang ke hape..
aku baru jek suka lagu nie w/pun ase cam lagu nie dah lama...
lagu omputeh biasa r... aku bukan suke sgat... org laen dah nak muntah dengar, aku baru nak start suka..hehe.
aku suka lagu nie pun after ade sorang member aku tag aku dekat video lagu nie...
yg bestnyer member aku tu sdirik yg nyanyikan lagu nie... best dia nyanyi..
aku suka lagu nie lepas dgar dia nyanyi.. n bila aku download lagu penyanyi asal dia(david cook)... aku xsuka la plak dengar...boley gitu?? :p
darik petang smalam sampai lah saat nie aku dok ulang lagu "always be my baby" nie... n aku suka dgar versi yg member aku nyanyi bukan david cook punyer...hhehe *lau member aku tau nieh,harus kembang xkempis2 r beliau*

Always Be My Baby lyrics

We were as one babe
For a moment in time
And it seemed everlasting
That you would always be mine

Now you want to be free
So I'm letting you fly
Cause I know in my heart babe
Our love will never die
No!

You'll always be a part of me
I'm a part of you indefinitely
Girl don't you know you can't escape me
Ooh darling cause you'll always be my baby
And we'll linger on
Time can't erase a feeling this strong
No way you're never gonna shake me
Ooh darling cause you'll always be my baby

I ain't gonna cry no
And I won't beg you to stay
If you're determined to leave girl
I will not stand in your way
But inevitably you'll be back again
Cause ya know in your heart babe
Our love will never end no

You'll always be a part of me
I'm part of you indefinitely
Girl don't you know you can't escape me
Ooh darling cause you'll always be my baby
And we'll linger on
Time can't erase a feeling this strong
No way you're never gonna shake me
Ooh darling cause you'll always be my baby

I know that you'll be back girl
When your days and your nights get a little bit colder oooohhh
I know that, you'll be right back, babe
Ooooh! baby believe me it's only a matter of time

You'll always be apart of me
I'm part of you indefinitely
Girl don't you know you can't escape me
Ooh darling cause you'll always be my baby
And we'll linger on
Time can't erase a feeling this strong
No way you're never gonna shake me
Ooh darling cause you'll always be my my baby....

You'll always be apart of me (you will always be)
I'm part of you indefinitely
Girl don't you know you can't escape me
Ooh darling cause you'll always be my baby
And we'll linger on (we will linger on....)
Time can't erase a feeling this strong
No way you're never gonna shake me
Ooh darling cause you'll always be my baby

Always be my baby


p/s :

bestnye lau husband aku nyanyi lagu nie tyme majlis kahwin kitorang...wahhh!! verangannnz

Friday, October 15, 2010

-: makan hati :-

entry kali nie sal aku makan hati... bukan makan hati lembu keww.. hati ayam keww.. makan hati berulam jantung pun bukan gak.. ni kes makan hati sendiri... kecik suda hati aku skang...hmmm~

aku ada sorang member nieh... merangkap jiran aku... aku kenal darik sem 1..skang aku sem 5 suda..lama la tuekan kenal.. aku baek ngan dia pun sebab dia rumate member baek aku.. kira kes terpaksa kenal dia la..ade ke gitu??..ngee :p

DULU bagi aku dia nie ok r..baek gak.. tu apa yg ak pike pasal dia b4 aku pindah jadik jiran dia.. tp skang dah x... skang aku meluat giler bila jumpa budak nieh.. dengar suara pun dah sakit hati...skang bila dia tegur aku, aku jawab xjawab dah.. pegi bilik dia aku just ckap ngan member aku jek.. tengok dia pun x...jahat kan aku???

korang xtau apa yang dia buat kat aku.. apa yg aku rasa bila dia ckap kuang ajar gilerr ngan aku.. lama beb aku tahan ngan prangai dia...

apa korang rasa lau korang kena tengking depan member2 laen??

apa korang rasa lau tyme korang tngah cakap, ada org laen menyampuk n cakap "ko diam", "ko senyap" org laen ckap xpe, tyme korang ckap dia ckap cam tu...bodoh x??

apa korang rasa bila ada orang ckap "ko nie sibuk la", "ko tepi bley x", "muka ko lagik", "ish,pompuan nie lagik"

apa korang rasa lau korang pegi bilik member korang n tyme tu member2 korang ngah makan ramai2.. ada salah sorang darik member2 korang tu ckap "simpan2 makanan nanti dia makan"

bukan nie jek la yg budak tu buat dekat aku...byakkkk lagik.. tu xmasuk bab jerit-menjerit lagik.. sakit kepala tau dengar...

aku bukannya jenis emo sgat... bila ckap cam nie dah nak terasa hati... setiap kali budak tu cakap dekat aku camnie aku still bley senyum, sabar, siap bley bergurau lagik.

tp kan benda nie lau hari2 kita dengar yg sama.. YANG BAEK CAM MALAIKAT PUN BLEY BERTUKAR JADIK SETAN TAU

aku bley jek nak balas balik apa yg dia ckap... tp aku xnak..lau aku balas balik..aku akan guna bahasa yg kurang ajar gilerr...xnak la tunjuk pangai yang xelok depan member2 laen.. coz majoriti member2 aku sume jenis lemah-lembut, sopan-santun gitu..hehe.. xde la guna ayat kasar nieh... so,aku trikut cara2 dorang r....

aku sabar ngan member aku yg nie sebab aku pike member jek..xnak la amik hati sgat... aku tau, dia nak bergurau... tp masalahnya gurau dia tu nyakitkan hati... n benda nie bukan aku jek rasa.. member2 aku yg laen pn rasa cam aku gak... dorang sume dok pike cane nk nasihat budak nieh... tp aku dah dengan keputusn aku.. skang aku dah jauh hati ngan dia... siyessly, lau putus kawan ngan dia pn aku da xkisah... ala, lagi pun dia bukan pnting pn lam idup aku... nk kata bley study sesama x jugak.. kos kitorg xsama... dia xde pn xde effect lam idup aku... ada ke xde sama jek...so,lantak ko lah...

n tahniah tuk ko.. coz kau orang pertama yg aku benci... sekian~

p/s :
hati2 carik kawan lau xnak makan hati

Sunday, October 3, 2010

kuala perlis

salam...
sebenarnya cite pasal Kuala Perlis tu semalam... tp story skang coz semalam tenet mengong... nak slow tu tak la...laju jek tenet.. cuma asyik putus2... jap ok jap x... hangin tol... gpun smalam aku tido awal.. terlebih kenyang... tak larat nak wat keje... mata pun saju jek...hehehe...

ok, camnie sbenaqnya... semalam aku ngan 2 member aku p makan kt kuala perlis... ade orang nak belanja makan katanyer.. orang kata,rezeki jangan di tolak.. so, aku ikut jek la...hehehe...

semalam kitorang pergi bertiga jek... aku, amir n fid.... aku sorang jek pompuan...adusss..
aku pun xbajet dorang akan ajak aku sama... cuma aku tau la amir ngan fid ada rancang nk klua sesama.... bila aku diajak klua jugak cam segan pun ade...haha...

first tyme nk pegi tue.... tyme dalam kete... siyess aku segan nak mampos...haha... menyampuk jek la skit2... tp bila dah smpai, dah order..makanan pun dah depan mata... ok,segan aku automatik ilang...haha...boley keww macam tue??

byak yg kitorg makan smalam... xtau la brape yg fid kena bayar...hehe,
aku rase cam aku jek yg paling byak makan..hehe.. yg tu aku xkisah... dorang pun tau aku makan banyak... hehe...

smlam memang banyak r aku kena carut ngan amir n fid... start lam kete lagik.... saba jek la aku...

pape pun, best makan ngan korang.... n best leh kenal ngan fid... :)

Thursday, September 30, 2010

haRi inI daN se mAlaM,..

xleh blah tajuk aku.. cam tajuk lagu jek....hahakk, layannnnnn..

HARI NIE..xde cerita tergempar nak story... tp ak jek la yg sesak nafas skit...
coz tgahari tadik ade kiuz tergempar... lectrr ak memang r...nk wat kuiz xgtau lu...
lau x bley la kitorg prepare ape yg patut... kang kitorg xleh jawab,dpat markah skit puan jugak yg susah hati....hehe... tadik kuiz subjek sains pengurusan.... susah wooo kelas nieh... byak gilerr kira2... nie kelas yg aku paling sayang nak ponteng... nak carik nahas try r ponteng... kompom ternganga jek tuk next class... btw, jap lagik aku nk p pusat sukan... kul 4.15 janji ngan member aku... @_@

SEMALAM aku exam marketing... soklan ok la... cuma susah skit darik exam yg lepas... w/pun susah tp aku harap aku kan dapat markah lagik byak darik yg hari tue.... insyaallah...

Tuesday, September 28, 2010

adik angkat +progRam kemBarA keLantaN + exam

salam...
bape hari aku x update blog... bukan malas occay..!! tp tenet mengong... slow nak mamppss..
memang sabar jek la ngan tenet nieh...seb baek wireless free....lau bayar... haruss berbakul2 dosa aku just tuk maki hamun wireless...xcampur dosa gossip2 lagikk..hehe :p

last thursday, aku dapat sorang adik angkat...pompuan..nk lelaki tp dpat pompuan..xpe lah xde rezki gitewwww..!! kikiki.. xdelah,mmg aku patut amik yg pompuan pun..coz,budak2 nie tumpang tido bilik aku tuk 3hari 2 malam.... budak skolah darik perak... dah besar dah, budak tu skang dah enam atas... ok,seb baek budak tu jenis baek2 la...baek cam aku gitu..hahakk~... tyme budak tu nak balik dia kasik aku n rumate aku chocolate... cam tau2 jek aku suka chocolate... mekaseh yer deq.. aku xbg pape pun kt adik tue...hehehe...abis cite sal adik angkat...

cite program kembara kelantan plak camnie... aku daftar program nie dat day...memang aku nak pegi la... coz,member aku cakap bayaran dia just rm 30 n pegi 3 hari, makan, penginapan, pengangkutan sume dorang tanggung... kira murah la tu kan....n dorang cakap bertolak ari khamis(lusa la tue)... so,aku ngan appy nyer join la... pastu dekat2 nak p nieh..laen pulak jadiknyer... bayaran dorang naekkan jadik rm 40.. pastu hari bertolak jadik lagik awal plak... petang rabu dah bertolak.... tp aku ade exam rabu malam tue...adussss...gimana nieh... so,bincang punyer bincang... senang cite aku tarik diri terus darik program tu....hehehehe

malam esok aku exam... exam marketing... kul 8.30pm.. kat Dewan Mas.... wish me luck!!... k lah nak study.... hehehe...smangat neh....


Thursday, September 23, 2010

keboRingAn..!!!!!

salam..!!!
selamat hari raya aidilfitri..maap zahir batin.. w/pun rase cam dah lambat sangat nak wish tapi aku wish jugak lah... post lepas aku wish selamat berpuasa, xkan xde raya kan so kena la wish selamat hari raya jugak...

sebulan lebih aku rasa aku x update aku punyer nie... lama kot.. cam biasa lah malas nak story..hehe.. sepanjang sbulan lebih nie banyak la benda yg jadik lam idup aku..
appy,sakit hati,sedih sume ade lah... tp malas la nk pike sal sume tue lagik.. act aku dah lupe sebenaqnyer..hehehe

ahad lepas aku sampai kolej... cuti 2 minggu tuk sambut raya..hehe.. sonok leh cuti lama... sepanjang seminggu nie xde la banyak sangat aktiviti aku buat...
cam ari ahad, pas abis kelas aku teman member aku amir p beli tiket bas kt mall..sambil2 aku pn ade barang nak beli so bley join dia skalik...tp hampeh coz barang yg aku nk xde..letih jek jalan jauh2...haish..!!

isnin aku xde wat pape...just pegi kelas n study skit..

selasa pun sama gak..tp selasa paling xbest coz kena bangun awal pagi... ade kelas kul 8...ngantuk seh kelas tyme tue... dah kelas sejuk giler..n secara jujurnyer aku ngaku yg aku tido lam kelas...hehehe best :p petang tu aku ade janji ngan amir nak p pusat sukan(PS) tp cancel coz nak ujan... tp dan dan jek ujan xjadik lepas beberapa minit kitorg cancel tuk pegi...sengalkan..tp xpe esok masih ade...kikiki

rabu.. kelas satu jek... n kul 4 aku n amir teruskan ape yg xjadik semalam.. kitorang nekad pegi PS.. w/pun tyme tu langit memang gelap gilerr... tp kitorg gigh jugak pegi... n cam semalam jugak jadik... ujan xjadik turun.. seb baek kitorg degilkan...hehe... kt PS first thing kitorg buat ialah timbang berat...haha, suspen neh..!!! n result dia... berat amir naek 2kg..hahaha..kesian ualls.. berat aku plak maintain..hehe..legaa!!! brapa berat kitorng tu xyah la kot gtau... bahaya tuk perahu2 kecil :p lepas timbang pe lagik gossip2 sat sambil tunggu PS bukak...

hari nie plak xde pape yg best aku buat cume yg bestnyer ak TERponteng kelas pagi tadik...terlebih syiok tidoq...hehehe... yg xbest nyer aku terlepas pegi jamuan hari raya kt canselori... dah la shahir af8 datang.... haishh!!..RUGI!!!!!!!!!!!!!! T_T
tp xpe, lau ade jodoh t kite jumpa yer shahir...gitewwww :p

tu jek lah yg jadik lam minggu nieh... ok lah, nak study plak... rabu depan exam..
wish me luck...hehehe

Wednesday, August 11, 2010

selamat berpuasa



SELAMAT BERPUASA..
aku ucapkan kepada seluruh umat Islam..
alhamdulillah, sempat lagik kiter untuk merasa ke'best'san berpuasa tuk taon nieh...

Friday, July 30, 2010

melly goeslaw


nie artis fav aku skarang...*dulu xpun*
name dye melly goeslaw.. hehe..
sume org kenal dye,aku xyah ckap pun xpe..

aku pn xtau nape..
2 3 4 5 hari nie aku dok pasang lagu dye jek...
bak kate org..24/7..
sume lagu dye aku rase best...
layannnn jek...

seriously,aku xtau langsung pasal melly nieh...
coz,aku bukan hard fans dye pun...
tp lau org tany pasal lagu dye aku tau r sikit-sikit..
lau pasal idup dye,..mintak maap.. sila google..hehe..jgan tany aku

tp kira aku membesar ngan lagu dye r..
dulu kan lagu melly penah meletop..kebaboom kt malaysia..
lagu ada apa dengan cinta..
soundtrack cite ada apa dengan cinta..
pergh,sonok giler cite tue..
bape kali aku ulang tengok..huhu
pastu..
tampal pic hero cite tue "rangga"kat fail skolah..
bile pike balik, bangang pun ade,klakar pn ade aku tyme tue..
xde keje dok tampal gambar artis..huhu



Saturday, July 24, 2010

ASSALAMUALAIKUM..

ASSALAMUALAIKUM..!!!!
dah lama aku x jenguk ko kan blog..
dah bersawang umah ko nie..
ntah nape..lately nie aku rasa malas giler nk nulis..
byak benda yg berlaku lam idup aku yg aku nakkkkk sgat cite kt ko...
tp ntah, setan gumuk mne yg hasut aku jadik malas story2 kisah aku ngan ko..
tp xpe, w/pun ak xkongsi story aku ngan ko, ko tetap penting bagik aku..
aku rindu giler ngan ko...lau ko nie orang,dah lama aku peluk ko..hehe
start darik hari nie aku panggil ko gemot..boleyy???
comey ape name tue..
tolong suke ngan name tue w/pun ko xsuke..haha

lau ko nak tau,aku dah masuk sem baru tau skarang..
now, aku dah sem 5..
lagik 3 sem jek aku nk grad..hehe
xsabar nk keje..
sem nie aku dah dok blok baru tau..
cam sem lpas aku dok blok E n now,aku kt blok F..
kt sini sronok, aku lagik dekat ngan member aku..
sdey tau aku nk tinggal kan blok lama..
aku rindu nk buat keje2 giler + bangang cam aku buat sem2 lpas..
dok jauh ngan kak mie,kak ila,am..
ohh,aku rindu sama mereka..
aku p jugak jumpa dorang..
bukan jauh pun bilik kitorg..
tp xsame la kan...

semalam aku p bilik kak ila tau..n kak mie pun ade gak kat situ..
kitorg sembang2 r kan cam biasa..
then,diorang ckap la..sejak aku xde..
paras kitorang dah xmacam dulu..
dah xbising macam dulu..
dah xde orang menjerit dalam bilik..
menyanyi dalam bilik air..
gelak kuat2..
sunyi jek.. kak mie yg giler2 tu pun jadik baek..
bak kata kak mie..
" seb baek xde orang berzikir dalam bilik air "
paham x maksd k.mie ckap tue??..
xpaham sudah...
lupe nk knal kan.. kak mie tue ex-rumate aku dulu.. am pn sama..
kak ila just kawan kak mie at the first..
but now,dh jadik menber aku jgak..
satu paras katanyer..

smalam dh jumpa byak la kitorng gossip girl kan..
yg pling kesian cerita kak mie ngan rumate baru dye..
sangat kesian..
kesian sebab kak mie dapat rumate yang xTAHU MALU...
ade ke patut rumate dye tue p pinjam
baju,tudung, kasut, n selipar yg dh buruk tahap p jamban pun dye blasah pinjam jugak..
bak kate kak mie.. sekarang nie barang kak mie tu dah jadik barang rumate dye..
lau k.mie tue dh kenal lama ngan rumate dye xpe la kan lau nk pinjam..
nie baru seminggu..rumate dye tu junior..baru sem 1..
tp suke2 ati buat cam dye senior..
k.mie tue jenis baek ati..dye x reti nk cakap "TAK"
sume okay.. so,junior tue pijak kpala dye la..
haizz, cane nk buat nieh..

tp bile aku pike balik..
nak tergelak pun ade..
tempat laen, senior buli junior..
tp kes kawan aku yg nie nieh..
junior buli senior..
hahahhaa...
junior tue memang benaseb baek coz dye dpat rumate cam k.mie..
lau lah dye jadik rumate aku..
kim salam2 la lau nak melaram pakai baju aku..
aku nie dah la jenis suke beli baju..
dasar muka xmalu, dok sblik xsampai sebulan..
dah pandai nk pinjam2 barang orang..
lau dah rase diri tu xde baju..beli la..
duit PTPTN ade kot..
lau xde baju,xyah pakai baju..senang!!
nak kata miskin..kaya jek nampak.. orang brunei kata..

aku cakap camtu bukan sebab aku kedekut..
tp berdasarkan cite k.mie tue..
rumate dia buat baju k.mie tue macam baju dye..
baju yg k.mie baru pakai skali.. dye dah pakai 3 kali..
melampau la kann..
1 lagik, junior tue siap send msej lagik nk pinjam baju lau k.mie xde kt bilik..
over kan.....
tu baru bab baju..
byak lagik prangai busuk junior nie yg aku xcite..
haizz~..
xsangka aku ade jugak org camnie kan....

post yg nie..
aku nk story panjang skit kt ko..
kan aku dah lama xdtang jenguk ko..
so,tadah tlinger la yer gemot.. *ko ade tlinger keww???* :p

nota kakitangan :
~XLEH BAEK SANGAT NGAN JUNIOR~


Sunday, June 13, 2010

oh reunion... oh terengganu..

salam..
dah lama kot aku xupdate blog nie...
kt umah dah xde berokband..
so,xleh slalu sgat r nk update...
sdey tol..sob2 T_T
byak kot bnda jadik lam cuti nie..
igat leh la wat luahan hati kau kat blog nie..
tp......
xpe lah, simpan lam hati sudey kan..

skang aku tgah sdey nie... tp at da same tyme aku appy jgak..hehe
ak sdey sbb aku xleh nk p reunion form6 aku coz ak kena p tengganu..
n aku appy sbb skang aku da sampai ganu.. horeyy...

aku sbenaqnyer nk p 2 2 tempat nie...
reunion aku nk p.. tengganu pn aku nk p...
tp cam biasalah..
kekadang sume yang kite nak x smestinyer dpat kan..
kadang2 kite kna wat pilihan n pengorbanan..

so, pilihan yg ak wat ak pilih tuk p tengganu umah uncle aku..
n ak dengan paksa relanyer berkorban tuk xpergi reunion..
sdey woooo xleh p reunion...
xleh gak r ak nk jumpa member2 form6 aku dulu..
xleh gak la nk sembang2 ngan dorang...
nak gossip pn xleh gak...
mesti best kan dorang...
siyess MAK jeles..!!!
xpe lah..
laen kali lah ak join dorang...
n arap dorang buat agi r...
lau xbuat sdey r aku...

nota kaki :
xde nota kaki..

Friday, May 14, 2010

cuti + kenduri kesyukuran

salamm..
fuhh,lame kot aku xupdate bloggie aku nieh..
act, xde ape kot yg aku nak story2 kt cini..
dok umah xde mende menarik kot yg aku buat..
sume benda same jek tiap hari..
bangun pagi..kemas umah,mandi,makan,tengok tv,bace novel..
aktiviti same jek aku buat lam seminggu dok umah nieh..
aku cuti 2 bulan..
lame kot..
klau 2 bulan nie jek schedule aku..
memang aku layak dapat sijil suri rumah sejati r..hahakk~
ok,stop cite aku dok umah..BORING..!!!!

ok,kenduri kesyukuran tu plak..
mak sdara aku yg buat..
malam nie dye buat solat hajat kt umah dye..
anak dye yg sulung dpat pegi
UTP (universiti teknologi petronas)..
bijak kan?? susah kot nk dpt peluang study kt sane..
cousin aku nie baru abis SPM..
aritu dye dpat 9A 1B..siyess bijak..xtau r study cane..
act,cousin aku nie dpat 3 tawaran..
tawaran p matrik kt gopeng perak..
UITM shah alam..
n UTP..
first tu,cousin aku nie nk p uitm..
tp skang dah tuka fikiran kot..
p UTP.. ok la kan..
amik kos ape aku lupe la plak..hehe
yg aku igat.. engineering petroleum..lbey kurang r tu..
dye daftar 17hb nie..
aku igat nk tumpang dorang r..
nak p umah mak sdara aku yg kt perak..
kebetulan dorang pun p perak gak..
alang2 kan..bley aku tumpang skaki..huhu

cuti nie aku igat xnak dok umah..
aku nak p jalan2..
aku igat nak p perak n p terengganu..
haha..seronok jalan2..


nota kaki tangan :
"JOM JALAN-JALAN BUANG MASA"


Thursday, May 6, 2010

penat + exam + balik kampung..

penat tue kompom la sebab packing barang kan..
giler banyak barang aku..
3 bijik beg n 2 bijik kotak..
xtau r mende barang aku tue..
dah abis packing sume..
aku bace buku plak..
letih dowh..malam nie aku exam..
paper kesihatan dan keselamatan pengguna..
aku dah xlarat nak bace dah..
xmasuk pale otak pun..
sebab otak aku dah sampai umah dah..
tengah tengok tv skang..
aku jek yang dok kat bumi kachi nie lagik..
waaaaa... T___T
abis exam kul 11 mlam nie..
abis jek exam aku terus ami9k beg n p naek bas..
dah xsempat kot nk on9 or nak gossip girl..
dat y r aku tulis entry nie skang..
malam nie aku xleh lambat..
t kena carut ngan dak2 uum nie..
dorang nie xleh..
mulut cam cik KIAH.. (sapekah cik kiah iteww?..hehe :p)
lau dah membebel.. boley pekak sbelah tlinge tau..
ok lah cau dulu...
doakan aku selamat sampai okay..muahh :)
nota kaki tangan :
"bas tidak mengenali anda..anda yang mengenali bas"
~nie ayat pak cik bas time tunggu ade sorang budak lambat sampai..woha~

~ K E L I R U ~


keliru..
yup, memang aku tengah keliru sekarang..
aku keliru ngan hubungan aku ngan kengkawan aku..
kawan yang mne xyah kot aku bgtau..

ntah r,aku nk cakap pun susah..
aku xtau yg mana 1 betol antara kengkawan aku nie..
yg mane aku perlu ikut..
yg mane aku perlu percaya..
aku xtau..
aku takut aku silap percaya orang..
n akan mengganggu idup aku..
aku xnak antara kitorang nie gaduh sebenarnyer..
tp tue lah yg jadik skang..
sorang membahaya..
sorang hanya dengar crite jek..
sorang lagik perlukan jawapan..
n aku KELIRU..

skang nie aku just ikut hati aku jek..
yg mane perlu aku follow,aku follow..
yg mne perlu aku hindar, aku jauhkan, lari sejauh mungkin..
yg mne perlu aku dengar, aku dengar..

yg aku xpaham tu..
kenapa yang watak sampingan dulunyer..
jadik watak utama sekarang..
hmmm,
something must be change..
yup,watak sampingan tu perlu dikekalkan jadik watak sampingan..
or lagik bagus jadik penonton jek kot..
"kalau ade cerita datang r tonton..
bile cite dah abis.. balik r rumah..wat kerja sdirik"..
~sekian~


nota kaki tangan :
keliru..keliru jugak... esok ko exam anies..
jangan keliru jawab exam suda..hahakk :p

Wednesday, May 5, 2010

tanya jek..jangan la marah


tadik member aku marah aku..
tetibe jek marah aku..
aku tany jek..
patutnye aku yang marah..
tp aku plak kena marah..
aduuss,xpaham aku..

tp betol jugak ape dye cakap..
dye perlukan explanation tuk masalah dye tue..
lau aku pun aku wat cam dye..
n memang aku dah buat pun..
aku tanya dye tue sbb nak explanation la kan..hehe
tp yg sedihnyer AKU KENA MARAH...waaaa T___T

salah aku jugak..
tany tak kena masa..
orang kalut nak exam pagi nie..
aku pegi tanya..
tunggu la dye abis exam lu..huhu
tu la, gelojoh.. padam muka ko anies..
"fine... thanx a lot... have a nice day" katanyer..hehe


nota kaki tangan :
makan jangan gelojoh..nanti tercekik..

Monday, May 3, 2010

saya dah sedia..!!


morning..!!
"SAYA DAH SEDIA"
tu skrip yg spongebob slalu sebut time dia nak pegi keje...

ok
aku plak dah sedia nak p jumpa dentist for the last time..
"doc,kite jumpa balik 6 bulan lagik" hehe..

tu jek lah aku nak cakap..hehe
bye2..
hav a nice day sume :D
~salam~


nota kaki tangan :
cakap jek sedia..dalam hati aku ngan Yang Esa jek tau.. xD

sorry

tengah-tengah pagi buta aku tulis entry nieh..
nak tau kul bape tgok kat bawah erk..
skang nie aku tengah appy..
nak tau sal ape..teruskan baca..hehe :P

ak baru lepas YM ngan member aku..
act, aku ngan member aku nie gaduh..
ade sikit salah paham..
lame jugak kitorang xsembang lepas kejadian hari tue..
n

tadik dye mintak maap..
yayyy!!.. terbukti suda,prob sbelom nie bukan sebab aku..
aku diFITNAH...ecece, bukan maen lagik erk ayat ko anies..hehe
alhamdulillah la,mende nie settle kt ym jek..
bukan kt public..
siyess ak cakap,lau aku jumpa dye kt lua
kompom aku basoh dye ckup2..
aku xkisah dye tu dak laki..
tp mmg sbb dye dak laki la aku nak ba
soh dye..
lau dak pompuan aku cakap leklok..huhu

ak xtau nape prob nie ak sakit hati sgat..
padahal, prob sbelom2 nie..xde ak amik kisah sgat pun..
mmg benda nie cabar sabar aku r..
lau ikut hati aku yg sakit nie memang aku byak benda yg aku leh buat..
tp yg peliknyer aku xbuat..aku sabar jek..
ak tunggu jek pe akn berlaku next..

"EH,AKU DAH JADIK BUDAK BAEK KE??" hehe :P
oh,persoalan disitu yek..haha


aku just ikut cara muslimah buat..
aku berdoa jek..
biaq member aku nie pike balik pe dye dah buat..
*muslimah x??..hahakk*
papepun,
thanx god
sbb tolong aku..huhu :)

tp bile baca ape yg member aku cakap tadik..
kesian jugak kat beliau.. *yg nie ak no komen..*


nota kaki tangan :
lau ade masalah..jgan ikut prasaan sgat.. sabar n igat Allah SWT ade ngan kite.. peace!!

Sunday, May 2, 2010

kisah gigi sakit [2]

hari nie aku tampal gigi lagik..
tp yang nie tampal kekal punyer..
ari selasa lepaskan dah tampal sementara..
ari nie aku xde mood sangat..
gigi aku yang lepas tampal tadik xabis lagik sakit..
siyess r sakit tyme tampal
tadik..
ngilu gilerr..
aku nanges tadik..
tp nanges lam hati jek la..haha
kata tomboy..
tomboy mane nanges sbb tampa
l gigi..kan2??
tp cane la lau aku nanges tadik..
kompom malu kan..
cam budak kecik..hehe

esok aku kena p lagik PKU..
tampal lagik..hadoii..
byak tol gigi aku rosa
k..
tp seb baek la rosak belah dalam..
so,xde la nmpak kan..

k lah..
aku kena stop lu..
gigi aku nie makin rase ngilu plak tyme aku tulis entry nieh..
haizz,marah ke per.
.

lepas nie aku nak jage leklok gigi aku..
serik kot kena tampal..
ngilu tahap dewa dewi lah..
korang pun same..
jage leklok gigi..
JANGAN MALAS..!! he
he


k daaaa..
acik tidoq dulu na..!!
darik semalam xtido..
mata pun dah cam panda chumill..huhu
ZZZZzzzZZZZZ..

Saturday, May 1, 2010

uBat + noveL + pRoblem

salam hari pekerja..hehe
ari nie kan hari pekerja.. so,selamat bercuti la to sume pekerja2 di malaysia nieh..
even hari nie dah memang cuti pun..
nasib korang lah dpat cuti tyme cuti..hahakk :p

cam post yg lepas aku janji nak cakap sal ubat aku...
ok,hari ni aku upload pic ubat yg dentist bagik kt aku hari tue..


dua jenis jek dye bagik..1 untuk antibiotic n 1 lagik utk tahan sakit..hehe
act,ubat nie normal jek tuk makhluk kt muka bumi nieh..
tp bukan bagik aku..
ubat nie sgat besar woo..
cam gajah jek saiz dye
sangat susah kot tuk aku telan ubat gajah nie...
perut dah kembung telan banyak air..tp ubat xjalan jugak..hehe
ubat yg dalam kapsul tu..
first time aku telan tau.. xpenah aku pike aku kena telan ubat camtu..
n aku harap aku xkan jumpa n makan ubat yg saiz yg camnie lagik..
amin..

haaa,kat dalam pic tu jugak ade novel kan..
novel tu member aku kat facebook aku yg bagik..
aku panggil dye kak sri..
dye minat novel..aku pun..
aku minat bace tp xminat beli novel..
so,ak byak pinjam la..
nanti la,bile aku dah keje esok..aku nak kumpul novel..hehe
kak sri adiahkan aku novel tu..
appy gilerr tyme ak p amik novel tu kat office kolej aku..
kak sri tu akak kepada member aku..
aku baek ngan member aku tu n baek ngan akak dye jgak..
ak baek ngan kak sri sebab kitorg 1 kepala.. byak bnda kitorg kongsi..
slalunyer dye la yg byak kongsi cite bagik nasihat..
aku just tolong smbung jek..hehe
dye suke cite sal life dye n anak2 dye.. syahir n sarah *wink
aku suke dengar cite dye.seronok!! :D
best lau aku ade akak yang cam tu.. bertuah member aku nie..
weyh kiah..aku jelez ngan ko..jaga akak ko bebaek tau..
dengar dye cakap jgan degil sangat..
but now,aku ngan member ak nie dah x rapat..
ade la masalah skit..
pasal tu malas la aku nk cite n pike..
cukup lah kitorg jek yg tau..
papepun aku kenal diri aku..
aku tau ape ak patut buat n patut simpan..
so,nak pike ape sal aku..pike la..
suke ati ko..
malas dah aku nak layan..
~sekian~

nota kaki tangan :
buat baek org tuduh kite jahat... wat jahat tol2 kang baru tau..huh!!

TomBoY ?????


semalam aku xleh tido..cam biasa la kan...hehe
kat fb pun xade org on9.. mmg boring tahap dewa dewi lah... rumate aku pn xde nak sembng..dye balik umah..
so,tinggal aku sowang
"kelik pah kelik pah kata org klate..hahakk"...
aku pun amik la kuiz2 kt facebook tu..fb kan byak kuiz..
kan best lau lectrr aku pun buat kuiz2 camtu..
serunuk kott..haha..

ade 1 kuiz nieh..
wat aku tetarik nk jawab...
tajuk dye "
are u girly girl,tomboy or a little bit of both"..
cam best kan??
nak tau gak aku nie jenis pompuan camne..
ak pun jawab r.. n result dye aku nie tomboy...
aiyoo TOMBOY KAH AKU???hmm..

aku xpuas hati so aku carik lagik kuiz yg jenis camtu..
pastu ak jumpa la kuiz nie plak.. "
what type girl are u",..
ok jom jawab..!!
result dye aku nie NORMAL... alhamdulillah..

kepada mak aku

"ma,anakmu ini normal jangan wisau..hahakk :p"
stop kat situ??? oh,no no.. aku xpuas hati lagik , baru seri 1-1...
aku carik n carik..
okeh,aku jumpa lagik.. yg nie tajuk dye "
how girly are you"...
nak tau result dye??jeng jeng jeng..
aku TOMBOY..hahak..

amik lagik kuiz laen.. oh,anak melayu xcepat mengaku kalah.. kuiz yg nie tajuk dye
"are you a punk,emo,chav,tomboy,hippy or a girlie girl?"
result dye tetap aku ni TOMBOY.. hadoi.. skang dah 3-1...
ok,aku malas dh nak amik kuiz lagik...


mende nie wat aku pike...
"AKU NIE TOMBOY KEW"
oh,tidak.. aku normal..
pakaian aku tyme p kelas pn baju kurung..tu sbb aku xde seluaq nak pakai..haha..

yup, aku ngaku aku suka pakai t-shirt,

tak suke pakai high heel,

tak suka pakai gelang emas,gelang kristal,subang,rantai..

suka colour gelap,

cakap kasar kadang2,

perwatakan aku pun xde lemah lembut cam member2 aku..
tak pandai pakai kain sarung aka kaen batik :p

so,aku nie kategori tomboy ke lau sume tu cara aku??
hmm, hanya mereka dan keluarga mereka jek tau jawapan dye..hehe..
act,aku xkisah pun.. lau aku nie tomboy ke pompuan melayu terakhir kew..
yg penting aku jadik dirik aku.. aku xtiru org laen...
ANIES ADALAH ANIES
so,
lau suke aku..trime cara aku..
lau xsuke jangan kutuk aku..
aku sepak ko kang..
~sekian~

nota kaki tangan:
tomboy pun orang jugak kan

Friday, April 30, 2010

EXAM SENGALLLLLLL..!!!!!


malam nie..aku exam paper QUALITY MANAGEMENT... siyess r aku sengal tadik... soklan mende r kua... jenuh kot aku pikiaq..xkua2 answer.. first tue aku bajet paper nie aku nak skor r kan.. cause lctrr aku bagik tips.. tp bile exam tadik..2 soklan jek tips yg lectrr aku ckap yg kua.. hadoii.... dah la 2 soklan pastu soklan yg 5 markah jek.. cam syaal jek soklan.. bace soklan 1..ok la..tau jawapan tp hengat xhengat..soklan 2 xreti jawab.. soklan 3 xpaham sgat soklan dye sbb soklan exam yg lpas2 xkua soklan jenis gitu... soklan 4 aku dah cuak.. soklan 5 xyah cakap r..langsung xreti.. ade ke kua soklan kes.. igat nie paper law kew.. dah la soklan kes, pastu pasal politik lak tue.. lagik la aku fening... xpenah amik tau kot sbelom nie sal politik... POLITIK = BORING... sal artis pun aku dah kurang amik tau skang.. sal politik lagik la kan... haizz~

tapi ok la tadik aku xjawab 2 soklan tadik darik 5 soklan plus anak,cucu,cicit soklan.. ala,jawab pun mencarut xhengat lar kan... aku tibai jek... ade soklan kira2 tue..aku guna formula yang blajar sem lepas... seb baek igat lagik... lau x soklan tu pun hancuss... pape pun aku tawakkal jek lah... just doa,paper nie aku lulus.. xdapat B-.. dpat B+ jadik la... ececece..mampo??

nota kaki tangan :
lectrr quality aku ade sakit jantung..arap dye cepat sembuh n tak sakit la tyme bace jawapan aku... n_n

Wednesday, April 28, 2010

kisah gigi sakit [1]


salam...
aku nak story sal gigi sakit aku jek malam nie...
cam semalam,aku cakap aku nak p klinik gigi (kat tmpat aku panggil PKU)..
bukan maen berkobar lagik aku pagi tadik... lam jam 8am aku dah bersiap..
SILA PERCAYA OKAYY....
tp sbenaqnyer siap awal tu sbb takut bas tinggal bukan sbb xsabar..hahakk~
memang pagi nie aku berdebar xhengat lah... nak exam pn xcamnie...

siyess r...aku lau bab pegi klinik n makan ubat memang aku angkat tangan r...
ketaq lutut wa cakap lu...


tyme kat PKU tu seb baek r xramai orang... best skit la nak tunggu...
xde la smpai tahap kebas montot kan..huhu
sepanjang lam PKU tu aku xsenang hati r...
giler ko nak senang hati... kuat kot bunyi mesin menggerudi gigi iteww.....
aku pun dengar lagu la xnak bagik dengar mesin gerudi tue....
tp aku dengar sbelah jek la..kang xdengar plak cik kiah kat kaunter tu panggil aku,...
xpasai2 kena sembur... rummie aku ckap kata2 cik kiah kaunter tu berbisa...
lau kena sembur ngan dye, sampai sum-sum tulang terasa tau...
very der bahaya...!!!


tyme gigi aku kena check..Dr ckap gigi aku dah kronik..
so,dye tampal sementara lu, hari ahad nie dye suruh aku jumpa dye lagik n tampal kekal plak gigi tue...
seronok giler kot bile tau gigi aku tue leh diselamatkan....
tak cam Dr gigi kt kg aku...
terus cakap gigi aku kena cabut..xleh tampal dah...haizz~
ciskek punyer doktor...


Dr bagi ak ubat tuk bagik ilang rasa sakit...
aku memang lemah sikit lau bab2 makan ubat nieh..
t next post aku cite sal ubat tue...


nota sengal :
aku xtau pe name menatang yg doc tue guna so aku namekan sdirik la tu mesin gerudi... korang paham2 sdirik la k...

Tuesday, April 27, 2010

scary lar esok.. aiiyakkk!!


esok scary bukan sebab ape....
aku kena p jumpa dentist *lol... TAKUUTTTT.. Y__Y
gigi aku dah sakit sangat skang...aku bajet cam bley tahan la before nie... xnak jumpa jumpa doktor... tp skang...haizzz~ 24 jam kot sakit.... kejap sakit kejap ok... aku jadik takut nak makan..nanti gigi aku sakit.. skang nie pun ngah sakit la nieh... gaygeh aku kanzz, ngah sakit pun sempat gak story mory kat boggie aku nieh... harusss la kan... kt mane lagik aku nak wat luahan hati lau bukan kat sini...

sbelom nie aku penah pegi klinik..hajat di hati nak tampal la gigi aku nie.. tp doc ckap gigi aku nie da kronik..kena cabut xleh tampal dah... tekezut mak hayam seh aku... seb baek aku x mencarut depan doc tue..hehe..aku budak baek mane suke carut orang.. maki hamun gitu jek..hahakk~

lpas ari tue..aku tahan sakit jek la.. takut nk p klinik..t doc cakap nk cabut lagik gigi aku.. TAPIIIIIII... dah sakit sangat nie.. xmakan pun sakit..lau makan..paham2 sdirik r...

so,esok aku tawakkal jek... tp siyess aku rela sakit darik gigi aku kena cabut... aku sayang gigi aku.. T____T

nota tangan :
pakai gigi palsu xbest..t susah nak makan dodol..woha :D

Monday, April 26, 2010

puah weh..!!!!!

assalamualaikum..!!!

chewah...asal baek sangat ak malam nie nieh *insyaallah..umur aku panjang lagik* malam nie xde sangat benda yang ak nak cite... ntah,cam kosong jek pale hotak aku skang nieh...tadik ase cam byak nk cite... emm,jap nak pike.. xyah cite lagik lah gitu..hehe *senyum gedikz*
....ak skang boring giler kat bilik... rumate ak xde..dye p bilik kawan dye.. study siot, bangga tol ak ngan rummie aku tue..rajen study..x cam aku..study MALAS... eh,jap.. ak RAJEN gak r study... tp study MUKABUKU r..hahakk~ ok r tue,buku jugak... *wink ;p

haaaaa,aku nak cite sal petang tadik...cam semalam ak cakap..aku nak p changlun ari nie... memang betol r kitorang p... tp masa pegi tue jauh giler gap.. ye r, kitorg plan nk p kul 9am *plan nak gempak*.. tp kul 11 lbey baru bukak mata..hahakk..terbaek x??? ok,bersiap punyer bersiap..kul 3pm kitorng kua.. pergh,lame giler bersiap *mak datin pun tabik r *.. kitorang p naek prebet, bas xde T_T... tambang rm4 sorang gua cakap lu.. bayangkan darik uum nak p changlun yg SEKANGKANG KERA jauh dye tue kitorng kena bayar rm4... hadoi~ dah la aku tengah kering..!!!!!!

sampai changlun aku teman member beli tiket bas balik bandar... tyme tue,ujan dah start turun dah... *skang kt tempat ak ujan petang* ..dah settel keje member aku... keje aku plak, aku p changlun bukannyer ape..smata-mata nak p beli SABUN BASUH n nak bank in duit... xtau r nape..lau sebut sal sabun basuh aku hangin giler..hehe.. *anies relax,jgan betukar* nanti ak cite nape...

tp before kitorg p bank in duit..kitorg terkandas kt restoran mamak.. org panggil restoran tue restoran pokok cheri.. ak xtau nape org panggil gitu.. tyme tue ujan lebat giler.. susah kot kitorg nak teruskan perjalanan... dah tumpang berteduh tue..kitorg makan la skali kt situ.. lapar nieh..xmakan mende lagik tyme tue.. tp tyme makan tue aku dok mengucap jek keje.. giler xngucap.. kilat kuat gilerrr bunyi.. dok tekezut jek keje aku.. dah la tyme otw nak p changlun tue ak terbace berita kat paper sal orang meninggal kena panah petir... AL-FATIHAH KAT ARWAH..

bile ujan dah reda..kilat pun dah bersurai.. kitorg pun teruskan misi ngan berjalan ala-ala miss world *motef nak jalan gitu* dah siap bank in*bayar utang*..ak check la duit ak lam bank... tekezut mak hayam aku..duit aku tinggal 30 hengget jek dowh T_T... so,ak pun amik la rm10.. tinggal la baki rm20 lagik... xtau nak watpe.. nak mintak ngan abah..segan la plak...so, ak biarkan dulu..sal duit pike sat t balik umah *umah tue bilik ak la..* ..skarang misi aku lagik penting..hehe~... ak p c'mat tuk beli sabun n oat.. ahh,chokie2 satu lagik..chokie2 xleh tinggal..benda wajib.. tu jek la ak beli... byak benda kot yg buat ak menggeletis nak beli.. tp menggeletis dalam hati jek la.. xde duit wat cara xde duit kan.. T_T.. yang paling aku xleh time skali bile dorang jual shampoo pantene yg 400ml ngan harga just RM11.90... walaweh,bapak murah beb... nak nanges aku rase tp XDE DUIT WAT CAM XDE DUIT KAN..ak pn nanges lam hati jek la... member aku beli.. jeles tol aku...member ak tany tp aku cakap aku xnak beli syampo tu kat rummie aku.. aku cakap syampoo aku ade byak lagik.. padahal syampo aku dah nak abis dah.. NAK BELI..!!! jerit lam hati... tp xpe lah, bukan rezki ak kot...lau aku cakap syampo dah nak abis mesti dye suruh beli guna duit dye dulu... xnak la aku susahkan dye lagik...

dah,abis beli kitorang pun pulang la kepangkal jalan.. n alhamdulillah sampai gak kt kolej kachi yang terchenta nieh..hehekk~..

tue jek lah,aktiviti aku hari nie...
aaaa..tgah malam tadik aku lepak reramai kat tengah court basketball.. seronok bergossip.!!weeee......pasal ape kitorang sembang??? hehe..ade la.. jangan wisau..name korang pun kitorang sebut tadik...hahakk~ =D

pergh,panjangnyer aku tulis malam nie...hahakk~ xkisah lah..aku jek kot nak bace...
ok nyteee..salammm *eh,pembuka bukan maen lagik panjang salam..penutup seciput tu jek??*

p/s : lau xnak kena panah petir.. jangan dok kat tempat ade petir...WOHA~

Sunday, April 25, 2010

nonton movie malam nie.. 'The Real Pochong'

malam nie same cam malam2 biasa aku...

xde keje nak buat... xde keje kepala lutut ko anies... banyak giler kot note ko xbaca lagik...*tetibe kua suara mak aku bebel* ...next exam aku 29/4 nieh.. paper quality management
"oh,lambat lagi tu anies..byak masa lagik.. skang happy2 la dulu" kata setan gumuk...

aku xnak cite sal exam ak... tgok tajuk aku r.. 'THE REAL POCHONG'... ak tengok cite tue malam nie.. sengal kot tengok cite hantu kul 1.30am.... siap tutup lampu bagai.. konon nak feel la kan.. tp xsedar yang diri tue penakut giler...lpas tgok ak terus tulis boggie aku nieh.. kire panas-panas lagik la nieh...hahakk~..aku amik movie nie ngan member ak wan.. dye banyak movie tau... thanx wan... t nak movie lagik erk.. *wink

ok..cite dye pasal sorang pompuan nieh..dye bunuh diri lepas xleh time kenyataan yang dia kena rape perompak yang datang merompak kt umah dye... dye kena rape depan husband dye plak tue.. sedih kan??. T_T... pastu pompuan nieh plak p bunuh anak dye jugak before dye bunuh diri..

nak tambah cite...dtg la 1 family nie pindah kat umah lame pompuan tadik tue..
*standard cite hantu la..mesti ade org dtg umahkan umah hantu tue..lau x,cane cite nak start..hehe* so, kat sini la start cite dye.. aku xnak cite detail movie nieh.. lau nak tau p tgok sdirik.. p la carik mane2.. pinjam ngan jiran kew, ngan musuh kew..lantak korang lah...

cume xsangka aku dowh, ashraff sinclair berlakon lam cite nieh.. pandai gak dye cakap indon... nie fisrt movie indon yang ak tgok dye belakon... seronok..!!

overall,cite nie best..ak pun menjerit xhengat kot tadik.. nak nanges pun ade... terkezut sial... banyak part yg suspens... cume 1 la, ending cite nie xsyiok sgat bagik aku.. cam senang jek dorang hapuskan pochong tue...part laen okayy...

emm,part yg ak paling tekezut..tyme laura tarik kucing darik bawah blanket.. tetiba kluar kepala pocong... bongok tol.. part tu, suara ak paling nyaring kedengaran kat block e nieh..
nak terbelah dua anak tekak aku jerit..hahakk~...

ok lah..tu jek kot yg aku nak cite....sal ape yang aku buat n ape yang ak tengok...
ok lah..jam aku dah kul 4.16am nie... kena tido lu cause pagik esok ak ngan rummie nak p changlun... dye nak bli tiket balik bandar
*balik bandar la sbb umah dye kt bandar..kitorg nie kan study kt utan sintok..hehe* .. ak plak nak p beli sabun basuh.. giler sengal kan.. kua jauh2 semata-mata nak beli sabun basuh..^$#%*%# betol lah...haiz~ nnti la aku cite esok nape aku kena beli sabun basuh kat luar.. banyak benda kot aku nak carutkan.. xleh nak carut malam nie..t mimpi ngeri..
hahakk~... ok lah darl... tido luuu... muahh999x n_n

assalamualaikum..